Weight Gainer duur? Je maakt zelf de lekkerste!

Weight Gainer

Veel eten moeilijk? Waar de een afziet om minder te eten, doet de ander z’n best om meer te eten voor extra energie of extra spiermassa. Denk aan vechtsport en fitness, maar ook voetballers, wielrenners en andere (semi) pro’s kunnen vaak veel extra kracht en energie gebruiken. Om naast je baan, trainen en gezin op gezonde manier meer calorieën binnen te krijgen, is soms best een opgave. Met twee extra boterhammen kom je er niet. Behalve dat de bereiding van al die gezonde extra’s al de nodige tijd kost, moet je het ook nog allemaal naar binnen werken…

Enter de weight gainer, de makkelijke en snelle manier om extra voedingstoffen binnen te krijgen. De bereiding kost je minder dan een paar minuten – zeker als je ‘m kant en klaar koopt. Persoonlijk ben ik meer van het doe-het-zelfen, met zoveel mogelijk verse ingrediënten. Kost je iets meer tijd, maar dan heb je wel precies de shake die jij wil. En het is nog goedkoper ook.

Mijn favoriete weight gainer van dit moment: de Whey-Banaan-Noten-Graan Eiwit Shake.

Wat heb je nodig voor deze weight gainer?

Voor twee shakes van ongeveel 350 ml:

– 1 banaan
– 500 ml magere melk
– een handje amandelen
– twee walnoten
– 3 eetlepes havermout
– 2 volkoren biscuits
– Twee maatscheppen whey isolate eiwit
– Een stevige blender

Hoe maak je ‘m klaar?

Ik doe eerst de noten en granen in volgorde van hardheid in de blender. Begin met de amandelen, ongeveer 1 minuut. Dan de walnoten, de havermout en tenslotte de koekjes, alles bij elkaar nog een minuut. Als je een fijn mengsel hebt, doe je de banaan en de helft van de melk erbij. Als de banaan fijn gemalen is, voeg je de whey eiwit toe, en giet je de rest van de melk erbij. Nog even goed shaken, en klaar!

Ik giet het mengsel nu in een shake-beker en zet die in de ijskast. Ik laat m’n shakes altijd even staan, tot de luchtbelletjes uit de shake zijn verdwenen. Anders ga ik zo boeren. Deze mix is goed voor twee volle glazen. Ik neem ze tussen de maaltijden, zo rond 11:00 en 15:00 uur. Op die manier is mijn lichaam constant voorzien van gezonde voedingsstoffen.

Voedingswaarde per glas van 350ml (schatting):
Calorieën: 428
Koolhydraten: 47g
Eiwit: 39g
Vet: 12,5g
– waarvan verzadigd vet: 1,5g

Klik hier voor de volledige voedingswaardelijst.

Heb jij ook een favoriete shake? Deel & mail het!

4 thoughts on “Weight Gainer duur? Je maakt zelf de lekkerste!

 1. Is die Whey isolate eiwit echt nodig? want ik zie het niet zitten om zo’n producten te gebruiken. Zijn er misschien vervang producten voor dat?

  • Hoi Gilles,

   Er zijn genoeg alternatieven, maar die zijn vaak duurder en bewerkelijker. Je een niet zo snel even een kipfilet als tussendoortje..

   Succes!

   Daan

 2. Ziet er goed uit, ik gebruik zelf brinta ipv havermout, maar als je je shake een tijdje laat staan wordt het dan niet een dik prutje door de havermout?

  • Hoi Timo,

   De havermout neemt wel wat vocht op, en je voelt die vlokken wel meer dan bijvoorbeeld Brinta. Maar je shake wordt niet dikker dan met Brinta.

   Cheers,

   Daan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.