7 thoughts on “Ervaringen met Slank en Fit in 5 Weken?

 1. Ik ben 14 en weeg 58 kilo. Ik vind mijzelf niet te dik ofso, maar ik vind wel dat mijn buik te breed is. wat kan ik er tegen doen?

  • Hoi Femke,

   Dank voor je berichtje, ik zag dat je Slank en Fit ook gedownload hebt. Misschien allereerst goed om te zeggen dat je op je 14e nog volop in de groei zit en veel energie verbruikt, dus dat dit niet de tijd is om heel spastisch over eten te doen. Wel prima om te weten wat je eet en niet te veel chips en snoep te eten, en lekker veel te sporten. Lees het boek maar, staat vol handige kennis voor de rest van je leven.

   Over je vraag: ik weet niet precies wat je bedoelt met een ‘brede buik’. Heb je weinig taille, of zijn je heupen breed? Kijk eens goed hoe de vrouwen in je familie gebouwd zijn, dat geeft een goede indicatie van hoe jij er uit gaat zien. Als je moeder brede heupen heeft, dan is er een goede kans dat jij de ook krijgt. Daar is niets aan te doen en dat hoeft ook niet, want brede heupen zijn mooi en daarnaast is je persoonlijkheid veel belangrijker dan je uiterlijk. Als je moeder aanleg heeft om dik te worden, dan kun je daar wel alvast rekening mee houden door op een leuke sport te gaan en vooral net te veel suiker te eten.

   Succes en laat maar weten als je nog vragen hebt.

   Daan

 2. Ik ben 15 en weeg 55 kilo. Ik voel me de laatste tijd niet zo fit en weet van mezelf ook wel dat ik deze vakantie iets te vaak gezondigd heb, ik wilde daarom een beter eetpatroon en meer gaan sporten, omdat er ook wel wat vet af kan. Ik kwam uit bij jullie site en heb jullie handboek gelezen, super fijn en handig! Heb me inmiddels ingeschreven bij een sportschool.
  Ik had alleen een vraagje over de eiwitshakes. Zijn deze echt heel erg van belang? Misschien een domme vraag, maar maken deze echt het verschil?
  Alvast heeeel erg bedankt!

  groetjes

  • Hoi Isis,

   Wat het verschil maakt is dat de shakes ervoor zorgen dat je minder honger hebt en dus minder vaak (snelle) suikers als tussendoortje zult kiezen. Je kunt ook een eitje nemen, of een augurk met een plak magere ham. Wat je zelf wilt, als je maar minder suiker binnenkrijgt en lekker gaat bewegen.

   Succes!

   Daan

 3. Hi,
  Ik zit inmiddels in de 5e week. Zeer goed vol te houden en lekkere recepten! Helaas niet zoveel kwijt als ik had gehoopt, maar ik ga gewoon door met deze levenswijze! Heb me in de weekenden dan ook niet helemaal aan de alcohol hoeveelheden gehouden en ook het sportprogramma kon ik niet geheel uitvoeren door de sporten die ik al beoefen.
  Vraag is als ik vanaf volgende week weer “gewoon” ga eten: kan ik de shakes blijven gebruiken en hoeveel boterhammen is ongeveer gebruikelijk als lunch?

  Alvast bedankt en ik ga het zeker over een tijdje nog eens doen!
  Groetjes Anne

  • Hoi Anne,

   Goed dat je het 5 weken hebt volgehouden! Dit programma is vooral bedoeld als reset van je eetgewoonten en zal op lange termijn helpen bij een gezond gewicht. Shakes kun je zeker blijven gebruiken. Het aantal boterhammen dat je eet hangt af van je bouw en inspanningsniveau, maar als je een vuistregel wilt zou ik 3 voor vrouwen en 4 voor mannen hanteren.

   Succes,

   Daan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.